AANBOD

In De Opvoedingswinkel hebben we een gevarieerd aanbod. Onze hoofdtaak is informeren. Dit kan echter in veel verschillende vormen. Hieronder vind je een overzicht van de diensten die wij aanbieden.

 

 

Mondelinge informatie

 

In De Opvoedingswinkel kan je steeds een medewerker aanspreken indien je een vraag hebt over de opvoeding en de ontwikkeling van je kind.

 

 

Infotheek

 

In De Opvoedingswinkel krijg je allerlei informatie over opvoeden en ontwikkeling. Neem gerust alle tijd om in De Opvoedingswinkel de informatie in te kijken. Indien je dit wenst kun je de informatie mee nemen. Enkel voor de boeken vragen we een kleine waarborg. We helpen je graag indien je een woordje uitleg nodig hebt over de infotheek.

 

 

Speelhoek

 

De Opvoedingswinkel is een plaats waar kinderen meer dan welkom zijn. We hebben een speelhoek voorzien waar je kind(eren) naar hartenlust mogen spelen terwijl je als ouder/opvoedingsfiguur informatie krijgt of doorneemt.

 

 

Opvoedingswijzer

 

De opvoedingswijzer is een handig instrument voor het opzoeken van allerhande informatie.  Via de computer van De Opvoedingswinkel, maar ook op de website kan je een database raadplegen.

 

 

Pedagogisch adviesgesprek

 

Heb je als ouder/opvoedingsfiguur een opvoedingsvraag? Wil je extra informatie of gewoon je hart eens luchten? Dan is er de mogelijkheid om in alle rust en met respect voor je privacy, je vraag te bespreken. Hiervoor beschikken we over een afzonderlijke ruimte. Het samen bespreken en naar elkaar luisteren om je vraag wat verder uit te diepen is meestal al een eerste stap in de goeie richting. Samen bespreken we je vraag en wordt er samen naar een voor jou haalbare oplossing gezocht. Dit kan in één gesprek, maar soms hebben we wat meer tijd nodig en dan is er de mogelijkheid tot meerdere gesprekken. Het kan zijn dat we jou de mogelijkheid zullen aanbieden om bij een andere organisatie extra informatie, advies of hulp te krijgen.

 

Voor een gesprek hoef je geen afspraak te maken, op elk moment van de dag (zie openingsuren) spring je bij ons binnen en stel je de vraag.

 

 

Eventuele doorverwijzing

 

Het kan zijn dat we jou de mogelijkheid zullen aanbieden om bij een andere organisatie extra informatie, advies of hulp te krijgen.